Marcați
Privatizare transparentă şi eficientă
29.01.2020, 14:52
Guvernul a solicitat sprijinul partenerilor externi pentru a asigura un proces transparent şi eficient de privatizare a companiei de stat “Metalferos”. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu pe o rețea de socializare. Până nu demult, ”Metalferos” deținea monopolul pe piaţa colectării şi comercializării metalelor uzate.

La începutul acestei săptămâni, președintele Igor Dodon a anunţat că obiectivul autorităților este să asigure condiții egale pentru toți agenţii economici din ţară, iar Guvernul ar trebui să vândă această companie, pentru a asigura concurența. Şi economiştii susţin că privatizarea controversatei companii de stat ”Metalferos” ar permite asigurarea concurenței, ar exclude clientelismul politic și ar reduce corupția politică, iar statul va obține venituri mai mari din impozite.

Unul dintre obiectivele anunţate de actualul Guvern este liberalizarea economiei, protecţia dreptului de proprietate şi asigurarea unei concurenţe sănătoase.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).