Marcați
Traseul Bălţi-Floreşti va fi reabilitat
29.01.2020, 14:47
Legătura mai bună între importantele orașe industriale din regiunea de nord a ţării - Bălţi şi Floreşti. După zeci de ani, traseul dintre acestea va fi reabilitat. Proiectul face parte din programul național de modernizare a infrastructurii rutiere, anunţat de șeful statului, Igor Dodon. Ministerul Economiei a anunţat deja licitaţia pentru selectarea companiei care va executa lucrările. Bugetul proiectului ajunge la 704 milioane de lei.

Deplasarea pe drumul de importanţă republicană, care face legătura între Bălţi şi Floreşti, a devenit o adevărată provocare pentru şoferi. Pentru că nu a fost reparat de zeci de ani, gropile, crăpăturile şi denivelările nu mai sunt o surpriză pentru aceștia. Pe lângă nervii întinși la maximum, șoferii spun că trebuie să şi cheltuie mai mulți bani pentru reparația automobilelor.

Consilierul PSRM în consiliul raional Floreşti, Serghei Groza, a declarat că drumul nu a fost reparat capital din perioada sovietică și că lucrările de întreținere nu salvează situaţia.

De asemenea, Serghei Groza a declarat că reabilitarea drumului ce leagă cele două oraşe importante va impulsiona şi economia regiunii.

Oamenii salută intenţia autorităţilor de a reabilita infrastructura rutieră. La iniţiativa preşedintelui Igor Dodon, în acest an, statul va implementa un amplu program de reconstrucţie a drumurilor de importanţă națională, dar şi a drumurilor din intravilan.

Ministerul Economiei şi Infrastructurii a lansat, până acum, licitaţii pentru reparaţia a 184 de kilometri de drumuri naţionale.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).