Marcați
Veaceslav Ioniță: Statul va avea doar de câștigat în urma privatizării ”Metalferos”
27.01.2020, 14:59
Expertul economic Veaceslav Ioniță susține că privatizarea a întreprinderii ”Metalferos” va aduce doar beneficii statului. În opinia analistului, privatizarea ”Metalferos” va crea o concurență pe piață și va reduce ”corupția politică”.

”Statul, de pe urma unei funcționari normale al companiei, ar avea de câștigat mult mai mult din impozite decât acum câștiga”, susține Ioniță.

Acesta avertizează că acum este extrem de important ca procesul de privatizare sa fie unul transparent, competitiv și în interesul public.

”Anume de procesul de privatizare depinde succesul sau insuccesul de reformare în domeniul colectării și exportului de metale”, notează expertul în economie.

Președintele țării, Igor Dodon, a propus Guvernului să scoată la privatizare compania ”Metalferos”. În opinia președintelui, statul nu trebuie să se implice în acest domeniu.

Premierul Ion Chicu a anunțat că Guvernul va scoate la privatizare, în perioada imediat următoare, întreprinderea ”Metalferos”.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).