Marcați
Miliarde pentru drumuri mai bune
24.01.2020, 20:59
Licitațiile pentru lucrările de reabilitare a drumurilor naționale vor fi anunțate până la sfârșitul lunii februarie, iar în următoarele săptămâni vor fi coordonate cu primarii proiectele de îmbunătățire a drumurilor locale. Bugetul total al lucrărilor pentru acest an este de 4,9 miliarde de lei. Anunțul a fost făcut astăzi de către ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, după ce, anterior, președintele țării, Igor Dodon, a stabilit că renovarea infrastructurii rutiere este o prioritate pentru actuala guvernare.

Imediat după încălzirea vremii, pe drumurile locale și naționale vor începe lucrările de modernizare. Procesul de selectare a sectoarelor ce urmează a fi reparate va fi încheiat până la sfârșitul lui ianuarie, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi.

"După concept, lungimea drumului, urmează să fie identificată în fiecare primărie aparte. Noi nu selectăm drumurile de aici, din Chișinău, noi mizăm pe aportul populației din localități și pe administrația publică locală. În fiecare primărie, în fiecare sat, noi vom merge cu reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor, pentru a identifica porțiuni de drum care urmează să fie finanțate. La lansarea programului, venim cu informații suplimentare", a spus Anatol Usatîi.

În acest an autoritățile planifică să desfășoare licitații pentru lucrările prevăzute până în 2023, în valoare de aproximativ șase miliarde de lei. 170 de kilometri vor fi reabilitați în 2020, iar până în 2023 - 340 de kilometri, a precizat ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi.

În programul de reabilitare a drumurilor naționale sunt incluse trasee precum Bălți-Criva, Bălți-Florești, Căușeni-Palanca, Palanca-Tudora, precum și centura de ocolire a Chișinăului. Rețeaua drumurilor publice din Republica Moldova se extinde pe mai mult de 10.000 de kilometri, dintre care peste 6.000 sunt gestionaţi de Administrația de Stat a Drumurilor. Mai mult de 3.000 de kilometri sunt drumuri locale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).