Marcați
Demonopolizarea pieței metalelor uzate
23.01.2020, 16:17
Guvernul va continua procesul de liberalizare a economiei, dar şi de excludere a monopolurilor. Asigurările au fost date de premierul Ion Chicu într-o ședință cu noile companii, care au obținut licențe pentru colectarea şi comercializarea metalelor uzate, după ce statul a renunțat la monopolul în acest sector. În cadrul ședinței au fost examinate și problemele companiilor în procesul de colectare, transportare și comercializare a metalelor uzate.

Prim-ministrul a menționat că este esențial ca noii operatori de pe piață să respecte legislația şi să nu favorizeze furturile de metale, cu scopul de a le vinde la fier vechi. De asemenea, premierul Ion Chicu a dar asigurări că Guvernul va întreprinde toate măsurile, pentru a asigura buna activitate a agenţilor economici din domeniu.

"Noi am spus că o să eliminăm orice monopol, care încurcă sau pune piedici în dezvoltarea businessului. Simplificarea procedurilor, ele sunt valabile nu doar pentru dumneavoastră, dar pentru toată economia și, după cum ați dat exemplul de nuci, o să mergem peste tot, dar trebuie să păstrăm echilibrul ăsta sănătos între respectarea legislației și interesele businessului", a spus Ion Chicu .

Șeful Cabinetului de Miniștri a dispus formarea unui grup de lucru, care să elaboreze soluţii pentru problemele din sector.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).