Marcați
Accesul la locul unde s-a prăbușit elicopterul SMURD va fi interzis pînă la finalizarea cercetărilor
3.06.2016, 12:02
Accesul presei la locul producerii accidentului aviatic de la Cantemir va fi interzis pînă în momentul finalizării lucrărilor de cercetare pentru stabilirea cauzelor producerii tragediei. Declaraţia a fost făcută pentru agenție de către ofițerul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE), Diana Țurcanu.

Potrivit sursei citate, experţii din România ar fi ajuns la faţa locului. „Forţele de ordine urmează să desfăşoare ancheta. Toată zona este încercuită, au acces doar criminaliștii”, a susţinut Diana Țurcanu.

Comisia română este condusă de Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. „Din aceasta mai fac parte membrii Procuraturii Militare, Procuraturii Generale şi alte instanţe din cadrul Ministerului de Interne al României. În localitatea Haragîș se află acum doar experţii criminalişti români, care cercetează locul accidentului aviatic, după care vor face un schimb de informaţii cu specialiştii din R. Moldova”, a menţionat Ţurcanu.

Ieri, în jurul orei 22.00, cadavrele victimelor au ajuns la Centrul de medicină legală din Chişinău. „Pe parcursul zilei de astăzi urmează să se decidă cînd acestea vor fi repatriate în România”, a adăugat sursa citată.

De dimineaţă, în incita bisericii SPCSE are loc o slujbă de pomenire a celor patru membri ai echipajului.

Şeful statului Nicolae Timofti a semnat ieri un decret prin care ziua de 3 iunie este declarată zi de doliu. Astfel, în toate localitățile țării, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale R. Moldova de peste hotare vor fi arborate în bernă drapelele de stat.

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit ieri în preajma localității Haragîș, raionul Cantemir. Toţi cei patru membrii ai echipajului: pilotul, copilotul, medicul și paramedicul au decedat. Aeronava și personalul medical aparțin departamentului de la Iași, aceasta fiind cea de-a 20-a intervenţie SMURD pe teritoriul R. Moldova.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).