Marcați
Plombare pe zeci de străzi din Capitală
21.01.2020, 18:07
Vremea caldă le-a permis întreprinderilor municipale din Capitală să desfășoare lucrări de întreținere a drumurilor și în luna ianuarie. Săptămâna trecută, angajații ”Exdrupo” au astupat cu asfalt rece gropile de pe mai bine de 30 de străzi. Săptămâna aceasta, urmează intervenții pe alte 40 de artere. Lucrările de reparație capitală a străzilor vor începe însă când temperatura aerului va fi mai mare de 10 grade. Primarul general, Ion Ceban, a dispus inițierea licitațiilor pentru achiziția materialelor necesare în acest sens.

Zilnic, pentru lucrările de plombare sunt antrenate 12 unităţi de tehnică şi 50 de angajați. Aceștia lucrează în toate sectoarele Capitalei. Șoferii salută decizia autoritățile, deoarece astfel de lucrări nu permit adâncirea gropilor.

Lucrările de lichidare a gropilor care pot provoca situații periculoase pe străzi au început săptămâna trecută. Drumarii urmează să intervină pe toate străzile principale și secundare din oraș, a precizat șeful interimar al Regiei ”Exdrupo”, Sergiu Tomiță.

Reprezentantul întreprinderii ”Exdrupo” a precizat că, în câteva zile, urmează să înceapă licitațiile pentru următoarea etapă, cea de reabilitare a drumurilor cu asfalt fierbinte. Pe parcursul acestui an este planificată reparația capitală a străzilor Ion Creangă, 31 August și Tighina. Lucrări de proiectare pentru extinderea și prelungirea străzilor vor viza străzile Mesager, Transnistria, Bucovinei, Industrială și Bâcului. De asemenea, urmează a fi reparat podul de pe strada Mihai Viteazul și modernizate mai multe intersecții.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).