Marcați
Operațiunea ”Pietonul”
21.01.2020, 18:00
Mai multă securitate pentru pietoni. În următoarele 30 de zile, în cele mai aglomerate zone de pe traseele naționale vor fi mobilizate echipaje ale Inspectoratului Național de Patrulare, care vor supraveghea traficul rutier. Măsura este valabilă și pentru Capitală, unde în doar două ore de la lansarea operațiunii ”Pietonul” au fost întocmite 39 de procese-verbale pentru abateri de la regulamentul circulației rutiere. Este vorba atât despre neacordarea priorității pietonilor, cât și despre traversarea străzii în locuri interzise.

Bulevardul Dacia din sectorul Botanica este una dintre cele mai aglomerate artere ale Capitalei. De aceea, agenții de patrulare au monitorizat situația în preajma pieței ”1.000 de mărunțișuri”. Cei care nu au respectat regulile și-au recunoscut vina și spun că sunt gata să-și asume pedeapsa.

Spre deosebire de pietoni, șoferii care au comis abateri nu păreau să regrete fapta.

La operațiunea ”Pietonul” au participat și specialiștii Centrului Unic de Monitorizare și Control al Inspectoratului Național de Patrulare. Angajații acestuia au introdus în baza specială de date toate abaterile identificate. În funcție de gravitatea acestora, șoferii vor plăti amenzi.

Potrivit Codului Contravențional, neacordarea priorității pietonilor și bicicliștilor este sancționată cu amendă în mărime de la 18 până la 30 de unități convenționale sau de la 900 până la 1.500 de lei. De asemenea, șoferilor le pot fi aplicate patru puncte de penalizare.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).