Marcați
Igor Dodon, în Găgăuzia: La Chișinău se va ține cont de interesele și necesitățile locuitorilor autonomiei
21.01.2020, 17:00
Activitatea grupului comun de lucru constituit din deputați ai Parlamentului Republicii Moldova și ai Adunării Populare a Găgăuziei va fi reluată. La această înțelegere s-a ajuns în cadrul vizitei de astăzi, 21 ianuarie, la Comrat, a președintelui țării, Igor Dodon.

La invitația conducerii Adunării Populare a Găgăuziei și împreună cu bașcanul autonomiei, Irina Vlah, șeful statului a participat la ședința organului legislativ regional.

Președintele a discutat cu deputații locali din autonomie despre necesitatea adoptării pachetului de legi de armonizare a legislației regionale cu cea națională. De asemenea, s-a vorbit și despre posibilitatea de „desconcentrare” a organelor naționale ale puterii la nivel de autonomie, ținându-se cont de doleanțele acesteia.

Igor Dodon a salutat dinamica pozitivă a cooperării dintre organele puterii de stat ale Republicii Moldova și ale Autonomiei Găgăuze și i-a asigurat pe deputații locali de faptul că la Chișinău se va ține cont și pe viitor de interesele și necesitățile locuitorilor Găgăuziei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).