Marcați
Apel la consens național
21.01.2020, 16:25
Premierul Ion Chicu îndeamnă populația, forțele politice, societatea civilă şi angajaţii din justiţie să participe activ la procesul de definitivare a proiectului de reformare a justiției. De asemenea, el a anunțat că mizează pe implicarea în acest proces a partenerilor de dezvoltare, în mod special a reprezentanților Uniunii Europene și ai Statelor Unite ale Americii.

În mesajul postat de prim-ministrul Ion Chicu pe facebook se menționează că ”Reformarea justiției este o necesitate absolută pentru țara noastră, dar și cea mai mare provocare care stă în fața guvernului actual. Personal, nu văd nici o șansă de a schimba lucrurile spre bine în Republica Moldova, dacă nu reușim să punem capăt dezmățului din justiție, procuratură, poliție economică, dar și alte structuri ale statului. /.../ În aceste condiții, prezumând că toate forțele politice din țară au drept obiectiv implementarea cu succes a reformei justiției și lupta reală cu corupția, fac apel public pentru participare activă și constructivă la procesul de consultare și definitivare a proiectului de reformă a justiției”.


El a precizat că adoptarea și promovarea unei reforme fundamentale necesită implicarea întregii societăți, nu doar a Guvernului și Parlamentului. Premierul a mai anunțat că, din această săptămână, Ministerul Justiției va organiza consultări privind proiectul strategiei de reformare a justiției. La începutul acestei luni, autoritățile i-au transmis Consiliului Europei proiectul strategiei de reformare şi planul de acţiuni privind implementarea acesteia.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).