Marcați
Au sărbătorit Boboteaza
20.01.2020, 20:21
Creștinii ortodocși de stil vechi au sărbătorit, duminică, Botezul Domnului, numit în popor și Boboteaza. Este ziua în care Mântuitorul a fost botezat în apele Iordanului. În toate bisericile din ţară au fost oficiate slujbe speciale, iar preoții au sfințit Agheasma Mare. De dimineață, sute de credincioși au mers la Catedrala mitropolitană ”Nașterea Domnului” din Capitală, pentru a se ruga și a lua apa sfințită. La slujbă a participat și președintele țării, Igor Dodon.

Catedrala mitropolitană a fost neîncăpătoare pentru sutele de enoriași, care au asistat la liturghia oficiată de un sobor de preoţi, condus de înaltpreasfințitul mitropolit Vladimir. După slujbă, în scuarul catedralei a fost sfinţită Agheasma Mare.

Oamenii spun că Boboteaza este o sărbătoare importantă pentru toți creștinii și că agheasma îi vindecă de boli și necazuri.

Președintele țării, Igor Dodon, i-a felicitat pe toți credincioșii cu ocazia acestei sărbători și a promis că autoritățile vor face totul ca anul 2020 să fie mai bun față de 2019.

"Este o sărbătoare foarte importantă și, practic, cu această sărbătoare se finalizează sărbătorile de iarnă. Vreau să urez tuturor cetățenilor Republicii Moldova, în primul rând, sănătate și mai mult optimism în anul care vine. Cred că va fi un an nu simplu, dar eu cred că va fi un an bun pentru Republica Moldova. Sănătate membrilor familiilor dumneavoastră, copiilor, soților, soțiilor, părinților, iar noi vom face tot posibilul ca oamenii să trăiască mai bine. Vom veni cu mai multe inițiative sociale, vom face tot posibilul să ținem la control prețurile. Este o problemă mare, dar cred că ne vom lămuri, împreună cu Guvernul, și cu această problemă", a spus el.

Ulterior, șeful statului a mers la tradiționalul scăldat la copcă.

Boboteaza este una dintre cele 12 sărbători creştine importante ale anului. Tradiţia spune că cei care se scaldă în această zi în apă rece vor fi ocrotiți de boli și de necazuri pe parcursul întregului an.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).