Marcați
Vor apeduct în sat
20.01.2020, 18:17
Construcția apeductelor este un vis pentru multe din localități rurale din țară. De aceea, oamenii își pun mari speranțe în inițiativa lansată de președintele Igor Dodon în acest sens. Locuitorii satelor spun că asigurarea cu apă potabilă va soluționa mai multe probleme și le va crea condiții de trai mai bune.

Locuitorii satului Bogdanovca din raionul Basarabeasca folosesc apa din fântână. Din această cauză, mai ales oamenilor în etate le vine greu să o aducă în locuință. În plus, pe timp de vară, multe fântâni seacă. Localnicii spun că asigurarea cu apă din sistemul centralizat le-ar face viața mai bună.

Satul Bogdanovca este cel mai mic şi izolat din comuna Iserlia. Este singurul fără apeduct. Primărița spune că, pentru a construi sistemul de apeduct, este nevoie de 350 de mii de lei, bani de care nu dispun autoritățile locale.

Potrivit medicilor, lipsa apei potabile afectează sănătatea oamenilor, iar în multe localități apa din fântâni nu corespunde parametrilor microbiologici.

La inițiativa președintelui Igor Dodon, în localitățile rurale va fi implementat anul acesta un program de construcţie şi renovare a apeductelor.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).