Marcați
Prima ședință la Guvern a grupului care va monitoriza evoluția prețurilor
20.01.2020, 10:57
Săptămâna aceasta, la Guvern, va avea loc prima ședință a grupului de monitorizare a prețurilor pe piața din țară, creat la solicitarea președintelui țării, Igor Dodon. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu după ședința tradițională de la Președinție, convocată în fiecrae zi de luni de șefu statului, Igor Dodon.

Premierul a declarat că acest grup va fi condus de vicepremierul Sergiu Pușcuță, ministru al Finanțelor.

”Obiectivul principal al grupului va fi monitorizarea formării prețului și argumentele creșterii acestora”, a declarat premierul.

Șeful Guvernului a comentat și creșterea prețurilor la combustibil, înregistrată la sfârșitul săptămânii trecute. Premierul a explicat că imediat după 1 ianuarie are loc ajustarea prețurilor la noile accize.

”Aceasta are loc pe parcursul mai multor ani”, a spus premierul.

Potrivit lui Chicu, un alt motiv care a nfluențat creșterea prețurilor la combustibil este majorarea acestuia pe piața internațională și situația din Iran.

”Vom monitoriza ca orice evoluție în sus sau jos a prețurilor să fie argumentată”, a declarat șeful Guvernului.

Președintele țării, Igor Dodon, a solicitat, la 15 ianuarie, Guvernului să monitorizeze săptămânal formarea prețurilor pe piața din Republica Moldova. Șeful statului a precizat că acest mecanism a fost implementat destul de eficient în perioada Guvernului Greceanîi (2008-2009), pe când deținea funcția de prim-vicepremier.

Președintele susține că statul trebuie să monitorzeze evoluția prețurilor pe piață, în special a prețurilor la produsele sociale.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).