Marcați
Plan de revigorare a turismului
17.01.2020, 19:45
Micșorarea TVA, eliminarea barierelor birocratice, dar și atragerea mai multor companii low-cost. Acestea sunt principalele probleme în calea dezvoltării turismului din țara noastră. Ele au fost expuse în cadrul unei ședințe de astăzi a reprezentanților companiilor din domeniu cu premierului Ion Chicu. Șeful Executivului a dat asigurări că va depune toate eforturile pentru a valorifica potențialul turistic național.

Reprezentanții agențiilor de turism au menționat mai multe acțiuni care ar putea să revigoreze această industrie.

Cristina Frolov, președinta Asociației Naționale pentru Turism Receptor:"Multe certificate și documente care nu sunt necesare sau nu sunt adaptate timpului în care locuim. Un sistem fiscal cu mult mai greoi decât în alte state UE. Am propus inclusiv modificări ale taxei pe valoare adăugată, micșorarea acesteia la 6%, precum exemplul Portugaliei. Aceștia, până la și după, au simțit schimbări majore și au simțit chiar un progres în această industrie. De asemenea, modificări regulatorii și eliminarea birocrației, care încurcă la dezvoltarea turismului".

Autoritățile promit să întreprindă măsurile necesare pentru a valorifica potențial turistic al țării.

Ion Chicu, prim-ministru:"Să convenim asupra acțiunilor care trebuie să le întreprindem, pentru a dezvolta acest sector, așa cum au făcut-o alte țări. Nu trebuie să inventăm nicio bicicletă, țara noastră are ce arăta lumii. Avem potențial turistic. Trebuie doar să gestionăm corect lucrurile".

Potrivit datelor oficiale, în nouă luni ale anului trecut, Republica Moldova a fost vizitată de peste 15.000 de turiști străini, ceea ce reprezintă o creștere cu peste patru la sută față de perioada analogică a anului 2018.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).