Marcați
Continuă amenajarea curților în Capitală
17.01.2020, 19:21
În Capitală continuă lucrările de amenajare a curților blocurilor locative. Grație temperaturilor pozitive în ultimele zile, serviciile municipale nu și-au întrerupt activitatea și au construit trei terenuri de sport. Până la sfârșitul săptămânii, urmează să apară încă 12. Acțiunea face parte din programul cu destinație specială, lansat acum doi ani la inițiativa consilierilor socialiști.

Unul dintre terenurile de fitness și workout a fost amenajat în curtea Școlii primare a Liceului ”Dimitrie Cantemir” din sectorul Botanica, a precizat vicepretorul sectorului Botanica, Iuri Vitneanski.

Un alt teren de sport a fost amenajat în curtea unor blocuri de pe bulevardul Dacia. Toate aceste acțiuni vizează proiecte stabilite pentru 2019, iar cele planificate pentru 2020 urmează să înceapă la primăvară, a explicat Iuri Vitneanski.

"Acum, pregătim propunerile pentru amenajarea terenurilor de joacă, de fitness și stadioanelor multifuncționale. Există locuri pentru care este necesar să găsim soluții complexe, adică este necesar să amenajăm și gazonul sau căile de acces spre terenurile de joacă. Acum, pregătim propunerile și le vom prezenta Direcției Locativ-Comunale și Amenajare și cred că, în curând, vor fi pregătite caitele de sarcini și anunțate licitațiile", a precizat el.

Locatarii se bucură de curțile amenajate și de posibilitatea de a face sport în aer liber, aproape de casă.

În ultimii doi ani, la inițiativa primarului general, Ion Ceban, în Capitală au fost amenajate 250 de terenuri de joacă și 150 de terenuri de fitness și workout.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).