Marcați
Oamenii din satele raionului Sângerei aşteaptă cu nerăbdare restabilirea iluminatului stradal
17.01.2020, 17:43
Inițiativa șefului statului de restabilire a iluminatului stradal în localitățile rurale îi entuziasmează pe oamenii din sate. Ei speră că, grație acestui program, vor avea parte de condiții de trai mai bune. La rândul lor, reprezentanții administrațiilor locale spun că bugetele primăriilor sunt prea mici pentru a realiza astfel de schimbări, așa că sprijinul statului în această direcție este vital.

Comuna Bilicenii Vechi este amplasată între municipiul Bălţi şi oraşul Sângerei, în preajma traseului naţional Bălţi-Chişinău. Mulţi localnici și-au găsit un loc de muncă în aceste oraşe, iar lipsa iluminatului devine o problemă serioasă, când revin acasă, pe timp de noapte.

Primarul comunei, Ala Guzun, a declarat că restabilirea iluminatului stradal este o prioritate pentru administraţia locală, însă rămâne un obiectiv cde neatins, dar cu resursele proprii. Cu bani împrumutaţi de la bănci, dar şi din bugetul local, primăria a reuşit să instaleze până acum becuri doar pe câteva străzi. Pentru a soluţiona problema, este nevoie de implicarea autorităților centrale, mai spune primărița.

Şi locuitorii satului spun că susţin iniţiativa şefului statului. Ei speră că astfel de inițiative îi pot convinge pe tineri să rămână în localitate.

În comuna Bilicenii Vechi locuiesc peste 3.000 de persoane.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).