Marcați
O nouă misiune FMI la Chişinău
17.01.2020, 16:58
O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Ruben Atoyan, se va afla în Republica Moldova în perioada 22 ianuarie – 5 februarie. Experții vor discuta cu autoritățile despre pregătirea consultărilor periodice, dar şi despre evaluarea finală a programului de finanțare, care expiră în acest an.

Specialiştii FMI vor face o analiză a evoluțiilor din economia naţională, dar şi a progreselor în procesul de implementare a programului de ţară. De asemenea, vor fi analizate provocările pe termen mediu şi riscurile pentru economia naţională și politicile necesare pentru a le face față, se arată întru-un comunicat al FMI. Recent, într-un document de analiză, organizația menționa că Republica Moldova a înregistrat progrese semnificative în reformarea sectorul financiar. Experții FMI menționau, citați de Moldpres, că angajamentul Guvernului Chicu de a îmbunătăți guvernarea și a accelera lupta împotriva corupției este bine-venit și esențial pentru stimularea creșterii economice pe termen lung. Progresele privind lichidarea blocajelor structurale, promovarea unui mediu favorabil afacerilor și transparența politicilor în energetică pot stimula potențialul de creștere a veniturilor. De asemenea, FMI sugerează ca Banca Naţională să se axeze şi mai departe pe menținerea stabilității prețurilor. Actualul program de colaborare cu FMI a fost aprobat în luna noiembrie 2016, cu un buget total de aproximativ 182 de milioane de dolari. Până acum, Republica Moldova a beneficiat de aproape 160 de milioane de dolari.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).