Marcați
Termenul de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare, unificat
16.01.2020, 19:38
Conform politicii fiscale și vamale pentru anul 2020, termenul de achitare și raportare a impozitului pe bunurile imobiliare va fi 25 septembrie și nu 15 august și, respectiv, 15 octombrie cum a fost până acum. Într-un răspuns oferit Agenției de presă IPN de către Ministerul Finanțelor se spune că unificarea termenului se referă atât la persoanele fizice, cât și juridice.

Potrivit răspunsului, a rămas în vigoare data de 30 iunie când contribuabilii, persoanele fizice și juridice, pot achita suma integrală a impozitului pentru anul fiscal în curs pentru a beneficia de o reducere de 15% a sumei impozitului ce urmează a fi achitat. Lista beneficiarilor de scutiri la plata impozitului pe bunurile imobiliare și limita valorii bunurilor scutite de impozitare pentru aceste categorii de beneficiari la fel au rămas neschimbate.

În răspuns se mai spune că modalitatea de a penaliza pe cei care nu își vor onora obligațiunile până la 25 septembrie, nu a fost modificată față de cele în vigoare până acum.

IPN
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).