Marcați
Sprijin pentru femeile în afaceri
16.01.2020, 19:01
97 de femei din țara noastră vor beneficia de finanțare de până la 165 de mii de lei pentru inițierea afacerilor. Contractele au fost semnate astăzi cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, în cadrul programului ”Femei în afaceri”. Fondul total este de 12,35 de milioane de lei. Potrivit estimărilor, noile afaceri vor contribui la crearea a 230 de locuri de muncă.

Marina Focșa din satul Trifăuți, raionul Soroca, este una dintre beneficiarele programului național ”Femei în afaceri”. Are o experiență în domeniul apiculturii de mai bine de cinci ani, iar acum vrea să își lanseze o linie de confecționare a stupilor bio. Femeia a beneficiat de finanțare din partea statului în mărime de 165 de mii de lei.

Beneficiarele programului de finanțare pentru afaceri spun că locurile de muncă pe care le vor crea, mai ales, în mediul rural le vor permite oamenilor să rămână în țară.

Directoarea Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Iulia Costin, a declarat că cele mai multe afaceri, adică aproximativ 50 la sută, sunt din industria prelucrătoare, în timp ce 41 la sută dintre femei își vor desfășura activitatea în domeniul IT, traduceri, centre de dezvoltare digitală și alte servicii.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a declarat că statul va continua să sprijine dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor, inclusiv în mediul rural.

Până în prezent, 379 de antreprenoare au beneficiat de finanțare în cadrul programului ”Femei în afaceri”.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).