Marcați
FMI apreciază activitatea Guvernului
15.01.2020, 19:34
Republica Moldova a înregistrat progrese semnificative în reformarea sectorul financiar. Concluzia se regăsește într-un document al Fondului Monetar Internațional, citat de agenţia Moldpres. Totuşi, organizația financiară precizează că mai sunt unele acțiuni ce necesită finalizare, inclusiv urgentarea procesului de recuperare a miliardului furat din sistemul bancar.

Experții FMI menționează că angajamentul Guvernului Chicu de a îmbunătăți guvernarea și a accelera lupta împotriva corupției este bine-venit și esențial pentru stimularea creșterii economice pe termen lung. Progresele privind lichidarea blocajelor structurale, promovarea unui mediu favorabil afacerilor și transparența politicilor în energetică pot stimula potențialul de creștere a veniturilor. De asemenea, FMI sugerează ca Banca Naţională să se axeze şi mai departe pe menținerea stabilității prețurilor.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).