Marcați
Guvernul Rusiei a demisionat
15.01.2020, 18:05
Guvernul Federației Ruse a demisionat. Anunțul a fost făcut astăzi de către premierul în exercițiu, Dmitri Medvedev, după adresarea președintelui Vladimir Putin către forul legislativ. În discursul său, liderul de la Kremlin a propus modificarea modului de alegere a șefului cabinetului de miniștri, propunându-i Dumei de Stat dreptul de a coordona și aproba candidatura pentru postul de premier. După o schemă similară se va desfășura și numirea miniștrilor.

Premierul în exercițiu, Dmitri Medvedev, a explicat decizia de a demisiona prin faptul că implementarea noilor prevederi privind alegerea Guvernului poate avea loc doar după demisia actualului cabinet de miniștri.

"Aceste schimbări, după ce vor fi aprobate, iar ele vor fi aprobate, cel mai probabil, după examinare, așa cum a și fost spus, ele vor introduce schimbări esențiale nu doar într-o serie de articole din Constituție, ci și, în general, în structura puterii. În acest context, este evident că noi, în calitate de Guvern al Federației Ruse, trebuie să-i oferim președintelui țării noastre posibilitatea de a aproba toate deciziile necesare în acest sens", a precizat Dmitri Medvedev.

În timpul unei întrevederi de lucru a președintelui cu premierul în exercițiu, care a avut loc după anunțul privind demisia Guvernului, Vladimir Putin a dat și o apreciere activității cabinetului demisionar. El le-a mulțumit membrilor Executivului pentru munca depusă până acum și a menționat că nu toate obiectivele au fost atinse. De asemenea, Putin a menționat că, în curând, va avea întâlniri cu fiecare ministru în parte. Liderul de la Kremlin a mai anunțat despre inițiativa de a institui postul de adjunct al președintelui Consiliului Suprem de Securitate, pe care să i-l ofere lui Dmitri Medvedev.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).