Marcați
Acord între Chișinău și București
15.01.2020, 16:24
Primăria municipiului Chișinău și cea a municipiului București vor semna un acord adițional de colaborare la Protocolul de înfrățire, încheiat între cele două capitale în 1999. Documentul a fost aprobat astăzi de Consiliul municipal Chișinău, în cadrul unei ședințe cu participarea, în premieră, și a aleșilor Consiliului General al municipiului București. Acordul prevede continuarea implementării proiectelor bilaterale aflate în desfășurare și fortificarea relațiilor între cele două capitale.

Acordul adițional de colaborare prevede promovarea reciprocă a proiectelor de dezvoltare locală în domeniile economiei, culturii, educației, transportului, urbanismului, turismului și altele. De asemenea, stabilește schimbul de experiență între cele două municipii, a precizat secretarul CMC, Adrian Talmaci.

Proiectul a fost votat de către cei 42 de consilieri prezenți la ședință.

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a precizat că, în baza acestui acord adițional, Primăria Chișinău va elabora un nou plan de acțiuni pe termen scurt și lung, iar printre acestea sunt asistența acordată de specialiștii de la București la elaborarea unui nou plan urbanistic general al Chișinăului.

La rândul său viceprimarul municipiului București, Aurelian Bădulescu, a precizat că primăria și Consiliul General al Municipiului București sunt interesate de o colaborare productivă pentru dezvoltarea ambelor capitale.

Primarul Chișinăului a subliniat că organizarea, în premieră, a unei ședințe comune a aleșilor locali din cele două capitale demonstrează buna colaborare și prietenia dintre cele două municipii.

Acordul adițional la Protocolul de înfrățire, încheiat între cele două capitale, urmează a fi aprobat și de Consiliul General al municipiului București. Ulterior, el va fi semnat de către primarii generali ai celor două municipii, Ion Ceban și Gabriela Firea.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).