Marcați
Asigurare cu gaze din 1 ianuarie
27.12.2019, 19:17
Eventuala criză privind asigurarea cu gaze naturale a țării în perioada rece a anului a fost depășită. Ucraina și Moldova au semnat astăzi acordul tripartit de operare а sistemelor de transport a celor două țări. Documentul va asigura livrările și tranzitul de gaze naturale începând cu 1 ianuarie 2020.

De asemenea, au fost semnate contractele privind prestarea serviciilor de transport a gazelor naturale pe teritoriul Moldovei și Ucrainei pentru consumatorii transfrontalieri din ambele state. Acestea vor intra în vigoare la sfârșitul lunii, după aprobarea de către Consiliul de Observatori al ”Moldovagaz”. S-a ajuns la compromis grație înțelegerilor dintre Kiev şi Moscova în privința tranzitului de gaze. Negocierile în format trilateral Ucraina-Rusia-UE privind tranzitul de gaze ruseşti începând cu 1 ianuarie 2020 au avut loc acum o săptămână. Țara noastră va importa gazele naturale din Rusia la un preț de 173 de dolari pentru mia de metri cubi sau cu 50 de dolari mai mic față de acest an. La începutul lunii octombrie, Moldova a mai beneficiat de o reducere cu 15 dolari a prețului de import. Anual, Republica Moldova consumă 2,9 miliarde de metri cubi de gaze naturale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).