Marcați
Mai puțini bani de peste hotare
26.12.2019, 18:25
Moldovenii care muncesc peste hotare au trimis acasă, în luna noiembrie, peste 101 milioane de dolari sau cu 2,1 la sută mai puțin, față de aceeași lună a anului trecut. Datele Băncii Naţionale arată că, în total, de la începutul acestui an, transferurile de valută de la conaționalii noștri au ajuns la aproape un miliard 115 milioane de dolari.

Tradiţional, cei mai mulţi bani au fost transferaţi din Federaţia Rusă. Este vorba de 18,6 la sută din total sau aproape 19 milioane de dolari. Pe locul doi este Israelul, cu o cotă de 18,4 la sută sau cu peste 18,6 milioane de dolari. Aproape 12 la sută sau 12 milioane de dolari au fost trimiși acasă de la moldovenii care muncesc în Italia. Încheie clasamentul Germania, de unde au provenit peste nouă milioane de dolari sau nouă la sută din total. Pe lângă transferurile prin intermediul băncilor şi sistemelor de transfer rapid, în ţară ajung sume importante de bani prin intermediul celor care vin acasă în vacanţe scurte sau prin intermediul şoferilor de microbuze.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).