Marcați
Dezvoltarea industriei, o prioritate
25.12.2019, 15:37
Sporirea investițiilor pentru revigorarea sectorului industrial în centrele raionale este unul dintre obiectivele majore ale conducerii ţării. Despre planurile de dezvoltare a potențialului în această direcție a vorbit președintele Igor Dodon, în cadrul unei ”Ediţii Speciale” la NTV Moldova. El a specificat că va fi identificat sectorul prioritar pentru fiecare raion, în funcție de infrastructură şi baza materială existentă.

De mai mulți ani, investitorii ocolesc țara noastră, din cauză că guvernările anterioare nu au promovat o politică externă echilibrată, a explicat preşedintele Igor Dodon. Abia după ce noua conducere de la Chișinău a inițiat dialogul activ atât cu Estul, cât şi cu Vestul, se poate miza pe o bună dezvoltare a relaţiilor economice. În particular, Igor Dodon a menţionat înţelegerile la care a ajuns recent, în cadrul unei vizite la Moscova, privind lansarea proiectelor investiţionale, dar şi de atragere a specialiştilor în sectorul industrial.

"Cred că, pentru noi, estre destul de interesant şi important să renaştem potenţialul industrial. Eu nu întâmplător am lansat iniţiativa de a crea câteva platforme industriale. În fiecare raion trebuie să vedem ce este din fosta industrie a Uniunii Sovietice", a spus Igor Dodon.

Reanimarea industriei va permite o distribuţie mai inteligentă a resurselor şi evitarea cheltuielilor inutile.

"Chiar dacă este moartă deja, totuşi, unele platforme au rămas. Iată, pe aceste platforme, cu aceste posibilităţi, trebuie să atragem investitori. De exemplu, din Rusia. Cred că am putea găsi câte un investitor pentru fiecare raion", a mai adăugat șeful statului.

Recent, în cadrul unui forum economic, preşedintele Igor Dodon a menţionat că dezindustrializarea este una dintre principalele probleme ale economiei naţionale. Fără o industrie dezvoltată este imposibil de a asigura o creştere stabilă a numărului locurilor de muncă, a explicat şeful statului. În context, el a invitat mediul de afaceri să sprijine inițiativa de dezvoltare a industriei în centrele raionale.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).