Marcați
Igor Dodon vorbește despre necesitatea vitală de a renaște potențialul industrial al țării
24.12.2019, 11:54
Președintele țării, Igor Dodon, a vorbit în cadrul unei emisiuni televizate, despre necesitatea renașterii potențialului industrial al țării prin atragerea investițiilor atât din țară, cât și de peste hotare.

Președintele susține că fără dezvoltarea sectorului industrial nu este posibilă dezvoltarea fundamentală a economiei naționale.

”Pentru Moldova sunt vitale nu doar investițiile în sectorul agroindustrial, ci și în domeniul industrial”, a declarat președintele.

Potrivit șefului statului, aceste investiții urmează a fi atrase în raioanele unde au rămas platforme industriale încă din anii sovietici.

”Pentru noi este important să renaștem potențialul industrial. Am venit cu inițiativa de a crea la nivelul raioanelor platforme industriale, în baza acelor unități care au rămas din perioada sovietică”, a menționat Dodon.

Președintele susține că în aceste regiuni urmează a fi atrase investiții atât din țară, cât și de peste hotare. Șeful statului a remarcat că a discutat acest subiect, în cadrul vizitei sale de săptămâna trecută în Rusia, cu președintele rus Vladimir Putin și reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Moldova, vicepremierul rus, Dmitri Kozak.

”Noi trebuie să atragem investitori, inclusiv din Rusia. Cred că în fiecare raion, unde există asemenea platforme, am putea găsi câte un investitor”, a spus șeful statului.

Președintele Igor Dodon a declarat, la începutul săptămânii trecute, în cadrul Forumului ”Dialog pro-business” că problema fundamentală a economiei naționale este dezindustrializarea acesteia.

”Fără o industrie dezvoltată, nu vom putea să asigurăm o creștere stabilă a locurilor de muncă, a salariilor decente și să mizăm pe o completare substanțială a veniturilor bugetelor de stat și locale, ale asigurărilor sociale de stat și fondurilor obligatorii de asistență medicală”, a declarat șeful statului.

Președintele a lansat în cadrul acestui forum inițiativa de a crea platforme industriale în aproape fiecare raion din țară.

”Inițiez elaborarea și implementarea unui program de dezvoltare a industriei. Consider că fiecare oraș-reședință de raion trebuie să devină, mai întâi de toate, un centru industrial”, a declarat președintele.

Șeful statului a îndemnat reprezentanții businessului local să susțină, prin implicare activă, această inițiativă.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).