Marcați
Fără gherete și construcții ilegale
16.12.2019, 16:04
Primăria Capitalei va elabora un concept unic de amplasare a gheretelor, care va ține cont de aspectul estetic. Indicații în acest sens au fost date astăzi de primarul general, Ion Ceban, iar termenul pentru finalizarea documentului este luna martie a anului viitor. De asemenea, edilul le-a cerut pretorilor să-i prezinte atunci și lista construcțiilor ilegale, care urmează a fi demolate.

Săptămâna trecută, serviciile specializate ale Primăriei Capitalei au evacuat 90 de gherete, care vindeau, în mare parte, produse din tutun. Acestea erau amplasate contrar legislației. Alte aproximativ 170 urmează să fie evacuate, a precizat viceprimarul Ilie Ceban.

Primarul general Ion Ceban a reiterat că nu va negocia sănătatea copiilor, dar și aspectul estetic al Capitalei și i-a solicitat viceprimarului responsabil de urbanism, Victor Chironda, să elaboreze conceptul privind amplasarea gheretelor.

"Ar fi bine ca în trei luni de zile, cel mult, să avem un concept unic în ce privește amplasarea gheretelor, partea estetică a acestor gherete. Cred că poate ar fi bine să avem și un concurs, în care să participe tinerii arhitecți, așa cum se face în capitale, mai ales cele europene", a spus Ion Ceban.

În alt context, Ion Ceban a anunțat că, până acum, a fost sistată activitatea pe mai mult de 15 șantiere, iar săptămâna aceasta vor fi identificate și primele construcții ilegale care vor fi demolate.

"Aici vreau să fac o avertizare pentru cei de la Direcția Arhitectură. Până când avertizare, dar dacă va continua tot așa o să discutăm în alt format. Am zis că o să dăm câte o construcție jos. Începeți în sectoarele dumneavoastră, domnilor pretori", a precizat Ion Ceban.

Edilul a precizat că, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții firmelor de construcții, le-a transmis că vor beneficia de sprijinul autorităților locale, dacă vor respecta legislația în domeniul urbanismului.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).