Marcați
Distincții pentru munca prodigioasă
16.12.2019, 15:53
Distincții pentru contribuție la dezvoltarea țării au primit astăzi mai mulți bugetari şi activişti civici. Evenimentul s-a desfășurat la Palatul Prezidențial. Președintele Igor Dodon a mai oferit medalii pentru angajaţii Curţii de Conturi, agricultori, dar și reprezentanți ai bisericii.

Aproape 50 de cetăţeni au primit distincții pentru profesionalism şi munca prodigioasă în diferite domenii de activitate. Președintele Igor Dodon a menționat că este onorat să facă un astfel de bilanţ al anului.

A fost înalt apreciată și munca angajaţilor Curţii de Conturi, inclusiv a fostului conducător, Vasile Cozma, care s-a învrednicit de ”Ordinul de onoare” pentru sporirea eficienței gestionării resurselor financiare.

Distincții le-au fost oferite și celor care au contribuit, de-al lungul anilor, la dezvoltarea agriculturii, prin atragerea în acest sector a investițiilor străine. Este vorba inclusiv de Tatiana Pavliuc, manager al unei gospodării agricole din satul Bârlădeni, raionul Ocnița. Ea a lucrat în acest domeniu de 20 de ani și, pentru asta, a primit din partea șefului statului cea mai înaltă distincție de stat - ”Ordinul Republicii”.

Șeful statului a apreciat și contribuția clericilor la dezvoltarea spirituală a țării și la promovarea valorilor ortodoxiei. Doi vicari ai bisericilor din Capitală s-au învrednicit de ordinul ”Gloria muncii”.

De asemenea, mai mulți reprezentanți ai societății civile au primit medalia ”Meritul civic”. Printre ei, reprezentanții Uniunii Voluntarilor și cei ai Detașamentului ”August”.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).