Marcați
Construcție cu scandal la Ciocana
13.12.2019, 20:00
Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a anulat astăzi actele permisive pentru o construcție cu scandal din sectorul Ciocana. Locatarii blocurilor de pe adresele Mircea cel Bătrân 13/1 și 13/2 spun că o companie de construcții intenționează să ridice în preajmă trei imobile cu 25 de etaje fiecare. Oamenii și-au exprimat revolta față de acest șantier încă din luna iunie, însă lucrările au continuat, chiar dacă există o decizie de judecată și trei prescripții privind sistarea lucrărilor.

Locatarii au mers astăzi la Consiliul municipal Chișinău, pentru a le cere aleșilor locali să se implice în litigiul pe care îl au cu firma de construcții. Ei s-au arătat indignați de faptul că președintele fracțiunii ”Platforma DA”, Andrei Năstase, a vrut să părăsească sala de ședințe, când ei au început să-și spună păsul.

Locatarii spun că luptă cu firma de construcții de jumătate de an și nu-și pot găsi liniștea.

Primarul general Ion Ceban a dispus perfectarea actelor necesare pentru semnarea, până la sfârșitul zilei, a dispoziției de anulare a tuturor actelor permisive pentru această construcție.

"Dumneavoastră, așa cum au spus oamenii, pregătiți tot ce este necesar să semnez eu, până astăzi la ora 17:00, cu publicarea pe site la Primărie, anularea tuturor aceste documente permisive. Rog, totodată, organele de drept să se autosesizeze în această privință, eu rog să transmiteți pe această cale și procuraturii și Centrului Național Anticorupție și Ministerului de Interne o solicitare ca să intervină în acest caz", a spus Ion Ceban.

Tot la ședința CMC, un alt grup de locatari, care a investit acum 10 ani într-un complex locativ din strada Ginta Latină, le-a cerut consilierilor să se implice în rezolvarea acestei probleme.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).