Marcați
Turismul rural devine tot mai popular
13.12.2019, 19:52
Turismul rural din țara noastră se dezvoltă în fiecare an, iar numărul turiştilor străini creşte constant. Tocmai în sate, în case bătrâneşti, cu bucate naționale, oaspeţii de peste hotare au posibilitatea să simtă din plin cultura şi tradiţiile moldovenești autentice. Numărul agropensiunilor crește, iar una dintre ele a fost deschisă astăzi în localitatea Trebujeni, în zona cultural-istorică Orheiul Vechi.

Satul este amplasat la o distanţă de aproape 50 de kilometri de Chişinău, într-o vale pitorească de pe malul râului Răut. Prima pensiune în stil tradiţional din Trebujeni şi-a deschis uşile pentru turişti în anul 2002.

De atunci, în localitate au apărut zeci de pensiuni. Tradiția au continuat-o şi copiii Alei Benzin. Oxana şi Adrian au inaugurat astăzi o nouă casă pentru oaspeţi. Este vorba de o casă bătrânească, veche de peste 100 de ani.

Aici, în comuna Trebujeni, raionul Orhei, sunt concentrate mai multe obiective ce atrag atenţia turiştilor - mănăstiri, atracţiile Orheiului Vechi, dar şi pensiuni etnoculturale. Printre acestea este şi această gospodărie. Vă invit să vedem cu ce vor să-i surprindă pe turişti.

În casa pentru oaspeţi este cald şi confortabil. Două dormitoare sunt amenajate în stil tradiţional. Patul şi podeaua sunt din lemn, pereţii - din material ecologic. Oxana Benzin spune că turismul rural este o posibilitate perfectă pentru a câştiga bani acasă.

Dezvoltarea turismului rural în ţara noastră este sprijinită de partenerii de dezvoltare. Cu finanțare din partea USAID, al guvernelor Suediei şi Marii Britanii, în ultimii cinci ani au fost deschise 14 pensiuni. Potrivit partenerilor străini, turismul rural este un sector cu mare potenţial de creştere.

În acest an, pensiunile turistice din Trebujeni au găzduit aproape 2.500 de turişti străini şi din ţară.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).