Marcați
Controale inopinate în taximetre
13.12.2019, 19:35
Reprezentanții Serviciului Fiscal și cei ai Agenției Naționale Transport Auto au inițiat controale inopinate la firmele de taxi. Inspectorii verifică dacă șoferii deţin toate actele pentru a presta servicii de transportare, dar şi prezenţa contoarelor de măsurare a distanţei şi a aparatelor de casă. În urma acestor acțiuni, mai mulţi şoferi s-au ales cu amenzi.

Drumul spre aeroport este preferatul taximetriştilor. Tocmai aici a fost instalat un punct temporar de verificare a actelor. Șoferii trebuie să deţină autorizaţie de activitate, permisul de conducere, permisul de transportare a persoanelor în regim de taxi, dar şi foaia de parcurs.

Inspectorii au mai verificat prezenta aparatului de casă şi control.Deşi dispun de aparatele de casă, mulți taximetriști nu eliberează bon fiscal.

Sunt şi taximetrişti care salută iniţiativa autorităţilor. Ei spun că aceasta va permite depistarea taximetriştilor neautorizaţi, dar şi reducerea accidentelor de circulație.

De la începutul acestui an au fost verificaţi aproape 1.700 de taximetrişti din ţară. Ca rezultat, pentru nerespectarea legislaţiei fiscale, au fost aplicate amenzi în mărime de 434 de mii de lei, dar şi peste 1,6 milioane de lei pentru abateri ce cad sub incidenţa Codului Civil.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).