Marcați
Daruri pentru familiile numeroase
13.12.2019, 18:08
Președintele țării, Igor Dodon, a vizitat ieri două familii cu mulți copii. În satul Suvorovca din raionul Făleşti, șeful statului a mers la o familie numeroasă, pe care a promis să o ajute cu procurarea locuinței. La Măgdăcești, raionul Criuleni, el a vizitat o familie în care s-au născut recent cvadrupleți. În contextul ”Anului familiei” și în preajma sărbătorilor de iarnă, Igor Dodon le-a oferit daruri.

Soții Adela și Sergiu Pascari din satul Suvorovca au 11 copii. Se înghesuie în doar două camere mici și în condiții extrem de dificile. Președintele Igor Dodon le-a promis ajutor la cumpărarea unei locuințe spațioase în apropiere de orașul Bălți.

Șeful statului a aflat din presă despre cazul ieșit din comun al familiei Pascari, care a fost acționată în judecată de asistentul social. Acesta a solicitat returnarea ajutorului în mărime de 6.000 de lei, pe care l-a oferit anterior familiei pentru tratarea uneia dintre fete, internată în reanimare. Atunci, șeful statului le-a oferit copiilor jucării, rechizite, costume sportive, iar familiei - o mașină de spălat și sprijin financiar. Și de această dată, Igor Dodon le-a oferit copiilor daruri.

O altă familie vizitată de președintele țării locuiește în satul Măgdăcești din raionul Criuleni. Acum trei luni, Tatiana Ciutac a adus pe lume cvadrupleți, iar odată cu fericirea s-au înmulțit și grijile. Șeful statului i-a felicitat pe soți cu prilejul ”Anului familiei” și sărbătorilor de iarnă, îndemnându-i să rămână mereu uniți. Din partea Fundației de binefacere ”Din suflet” a primei doamne a țării, familia a primit alimente pentru bebeluși, jucării, leagăne, un televizor și alte lucruri necesare.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).