Marcați
Igor Dodon: Moldova nu va rămâne fără gaze naturale și căldură
13.12.2019, 13:06
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a dat asigurări că, din 1 ianuarie 2020, țara noastră va fi asigurată cu gaze naturale și energie electrică. Potrivit șefului statului, la această etapă nu există niciun risc în acest sens. Asigurările au fost date în cadrul Platformei ”Președintele răspunde”, în cadrul căreia şeful statului oferă răspuns la întrebările adresate de cetățeni.

”Ne-am asigurat până la întrevederea de la Paris, din această săptămână, a președinților Federației Ruse și Ucrainei, unde părțile, practic, au ajuns la o înțelegere cu privire la tranzitul gazelor rusești prin Ucraina. Moldova, la fel ca și în anii trecuți, va fi aprovizionată cu gaze naturale prin aceeași conductă”, a declarat președintele țării.

Igor Dodon a reiterat că, Moldova avea pregătire mai multe scenarii de aprovizionare cu gaze rusești din 1 ianuarie 2020, astfel ca consumatorii să nu rămână în plină iarnă fără căldură și gaze naturale.

”Acest subiect a servit drept motiv de speculație pentru oponenții noștri, Maia Sandu și Andrei Năstase, care sunt în criză de idei. Vreau să le recomand să înceapă să muncească. Ar fi bine să se gândească cum să facă viața cetățenilor mai bună, ci nu invers ca să își poată argumenta trecerea în opoziție”, a spus șeful statului.

Subiectul aprovizionării țării cu gaze naturale este prioritar în agenda președintelui țării. Tema a fost abordată în cadrul mai multor întrevederi pe care șeful statului le-a avut anterior cu oficialii din Federația Rusă, în timpul vizitelor sale la Moscova.

Igor Dodon a declarat că, săptămâna viitoare, va merge într-o vizită în capitala Federației Ruse, unde va discuta detalii la acest subiect atât cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, cât și cu șeful Concernului rus ”Gazprom”, Alexei Miller.

Responsabilii de la ”Moldovagaz” și cei de la ”Gazprom” s-au înțeles, la Moscova, în data de 2 decembrie 2019, ca să semneze suplimentul la Contractul de furnizare de gaze naturale până la finele lunii decembrie, după agrearea soluțiilor privind achitarea costului serviciilor de transport al gazelor naturale în regim revers prin teritoriul Ucrainei pe segmentul Orlovka-Căușeni.

Igor Dodon a lansat, la sfârșitul lunii noiembrie 2019, Platforma ”Preşedintele răspunde”. Pe parcursul celor trei ediții, președintele a primit de la cetățeni sute de întrebări pe teme social-economice, politice, dar şi personale. Dodon îşi propune ca această platformă să devină o punte de legătură între preşedintele țării şi cetăţeni. Șeful statului i-a îndemnat pe oameni să fie activi şi să participe la discuţii.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).