Marcați
CNAS a transferat ajutorul pentru perioada rece a anului și ajutorul social
13.12.2019, 10:25
Prestatorilor de servicii de plată le-a fost transferat astăzi ajutorul pentru perioada rece a anului în sumă de 85,5 milioane de lei. De acest ajutor vor beneficia circa 171 de mii de familii defavorizate, anunță Casa Națională de Asigurări Sociale, citată de IPN.

Potrivit CNAS, în urma modificărilor operate în actele legislative, cuantumul ajutorului pentru perioada rece a anului s-a majorat cu 150 de lei, de la 350 până la 500 de lei lunar. Prestația de ajutor pentru perioada rece a anului se achită în perioada noiembrie-martie.

Tot astăzi, s-a făcut transferul pentru ajutorul social în sumă de 38,8 milioane de lei, pentru 44 de mii de beneficiari.

CNAS precizează că suportul financiar acordat pentru perioada rece a anului și ajutorul social se stabilesc de structurile teritoriale de asistență socială, conform cadrului normativ în vigoare, iar plata acestor prestații se face conform listelor prezentate de instituțiile respective.

Casa Națională îndeamnă beneficiarii de prestații sociale să le ia până la 26 decembrie curent.

IPN
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).