Marcați
Republica Cehă: Mai mulţi morţi în timpul unor împuşcături la un spital din Ostrava
10.12.2019, 12:17
Mai multe persoane au fost ucise în timpul unui incident armat marţi, la un spital din Ostrava, oraş industrial situat în nord-estul Cehiei, a anunţat ministrul de interne ceh Jan Hamacek, transmite AGERPRES.

Cotidianul MF Dnes a informat că martorii au auzit focuri de armă dinspre camera de gardă a spitalului universitar din Ostrava, ce are 1.200 de paturi.

Potrivit EFE, atacul a avut loc în jurul orei locale 07:00 (06:00 GMT).

Postul de radio german Deutsche Welle a relatat că poliţia a evacuat spitalul şi este în căutarea unui bărbat cu o înălţime de aproximativ 1,8 metri, îmbrăcat cu o jachetă roşie.

Numărul persoanelor decedate în incidentul a urcat la şase, a anunţat ministrul ceh al sănătăţii Adam Vojtech, transmite Reuters.

Bilanţul a fost confirmat de către premierul ceh Andrej Babis, care a precizat că atacul a avut loc într-o sală de aşteptare a spitalului. Patru dintre persoanele împuşcate au murit pe loc, iar două au suferit răni grave, decedând ulterior.

Poliţia cehă a indicat că autorul este încă în libertate. Nu există informaţii despre posibilul mobil al atacului. Poliţia a postat pe Twitter fotografia unui bărbat care iniţial fusese identificat drept suspectul în acest caz, dar ulterior s-a dovedit că era vorba despre un martor.

Premierul Andrej Babis şi ministrul Jan Hamacek au plecat spre Ostrava, oraş situat la 350 de km est de Praga în apropierea frontierei cu Polonia şi având o populaţie de aproximativ 290.000 de locuitori.

AGERPRES
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).