Marcați
Moş Crăciun a pornit la drum
6.12.2019, 19:06
Moş Crăciun porneşte în vizită la copii. Este vorba de startul tradiționalei acțiuni de caritate ”Caravana de Crăciun”, organizată ”Academia lui Moș Crăciun”. Mult așteptatul oaspete promite să treacă prin toate raioanele și să viziteze peste 1.000 de copii din internate şi centrele de reabilitare. Activiștii civici îi îndeamnă pe toţi doritorii să contribuie la crearea sărbătorii pentru micuți.

În acest an, ”Caravana de Crăciun” va trece pe la şcolile-internat din Cărpineni, Ceadîr-Lunga, Bulboaca şi Congaz. Moşul nu va uita nici de micii pacienţi de la Centrul de reabilitare din Chişinău, dar şi de elevii şcolilor din sate. Voluntarii organizaţiei obşteşti ”Academia lui Moş Crăciun”, împreună cu mai multe colective de creaţie din şcolile din Capitală, pregătesc adevărate baluri mascate, dar şi cadouri colorate.

Moş Crăciun a anunțat că, în cazul în care caravana nu va trece prin anumite localităţi, copiii vor putea să-l contacteze prin intermediul poștei magice. Este nevoie doar să scrie o scrisoare şi să o trimită, prin intermediul ”Poştei Moldovei”. Obligatoriu trebuie de indicat că mesajul îi este destinat lui Moş Crăciun. Pe parcursul a 17 ani de activitate, prin poşta magică au fost transmise peste 200 de mii de mesaje, inclusiv de la copiii din alte ţări.

Ca să reuşească, Moş Crăciun şi-a început activitatea cu o lună înainte de sărbători. Trebuie să reuşească să citească toate scrisorile. Deja au început să vină primele răvaşe. Moşul le promite copiilor că le va citi pe toate.

Toţi cei care doresc să aducă daruri pentru copii o pot face zilnic, între orele 10:00 şi 20:00. Din 10 decembrie, caravana va porni, zilnic, de la ora 09:30, din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).