Marcați
Filat a lipsit de la ședința de judecată
6.12.2019, 18:27
Fostul premier și președinte al PLDM, Vlad Filat, nu s-a prezentat la un proces de judecată, după eliberarea condiționată din închisoare. Astăzi, urmau să aibă loc două ședințe în două dosare, însă ambele au fost contramandate. Potrivit avocaților, la una dintre acestea, clientul lor nu s-a prezentat, din cauza unor probleme de sănătate, iar a doua nu a avut loc, din cauză că judecătorul se află în concediu de boală.

Următoarea ședință de judecată, de la care a lipsit astăzi Vlad Filat, a fost contramandată pentru data de 20 decembrie, la solicitarea inculpatului.

Avocații au dat asigurări că Vlad Filat nu va părăsi țara și se va prezenta la toate ședințele de judecată.

Avocații s-au referit și la contestațiile depuse de Administrația Națională a Penitenciarelor și cea a Penitenciarului numărul 13 împotriva deciziei de eliberare condiționată a fostului premier.

Președintele țării, Igor Dodon, a declarat că eliberarea din închisoare a lui Vlad Filat a fost pregătită de Guvernul condus de Maia Sandu. Șeful statului a mai menționat că există dubii privind corectitudinea acestei decizii, dar și riscul ca mai mulți deținuți, care au comis crime grave, să iasă în libertate prin aceeași procedură. Vlad Filat a fost eliberat din detenție în data de 3 decembrie, înainte de termen. El a fost condamnat în 2015 la nouă ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă. Ulterior, termenul de detenție i-a fost redus cu aproape doi ani.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).