Marcați
Procurorul general are adjuncți
6.12.2019, 15:28
Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, și-a numit astăzi adjuncții. Este vorba despre fostul avocat parlamentar Iurie Perevoznic, procurorul Ruslan Popov și actualul procuror general adjunct Mircea Roşioru. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței Consiliului Superior al Procuraturii.

Toți trei adjuncți ai procurorului general s-au prezentat astăzi în fața CSP. Aceștia au argumentat decizia de a accepta aceste funcții și au anunțat prioritățile.

"Consider că mesajul adus de procurorul general în fața societății, că ajunge ca țara să trăiască în frică este un mesaj destul de cu substanță, îl împărtăș și eu. În viitorul apropiat, reieșind din fatpul că ar urma să acopăr segmentul urmării penale care este unul destul de dificil. În primul rând o să insist să clarificăm situația asupra dosarelor penale cu rezonanță socială sporită, ce ne vin din trecut", a menționat Ruslan Popov.

"Eu îmi propun ca, în continuare, împreună cu procurorii, să contribuim la descărcarea instanțelor de judecată, de cauzele penale care se prăfuiesc în safeele judecătorilor", a precizat Mircea Roşioru.

"Îmi doresc să activez într-o procuratură credibilă, îmi doresc să activez împreună cu procurori onești, procurori integri, procurori care au libertate deplină de a respecta și a aplica cu strictețe legea", a spus Iurie Perevoznic.

"Eu am încrederea în fața tuturor candidaților și o să fim o echip unică pentru promovarea obiectivului pe care eu l-am prezentat în fața dumneavoastră în perioada interviului. Sunt sigur că noi vom reuși să schimbăm stiuația spre bine, ce vizează și activitatea Procuraturii, funcționalitatea Procuraturii, domeniul, lupa cu corupția și provocările care o să apară, practic în fiecare zi în fața procuraturii", a specificat el.

Alexandr Stoianoglo a fost numit în funcția de procuror general în data de 29 noiembrie, după ce a câștigat concursul organizat de Ministerul Justiției.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).