Marcați
Preţul poliţei medicale va rămâne neschimbat şi în 2020
6.12.2019, 11:42
Costul primei de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM) în sumă fixă pentru anul viitor va rămâne la nivelul anului curent şi va fi de 4056 lei. Deputaţii au votat joi, 5 decembrie, în primă lectură, proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2020, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, şi în anul următor se vor menține reducerile la procurarea poliţei medicale pentru mai multe categorii de persoane fizice și juridice. De asemenea, ca și în acest an, cuantumul primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală va rămâne la nivelul de 9%, dintre care 4,5% achitate de angajat și 4,5% achitate de angajator.

Potrivit proiectului legii fondurilor AOAM, veniturile și cheltuielile acestora au fost stabilite în sumă de 8 383,4 mln lei, cu o majorare a veniturilor de 14,4% și a cheltuielilor cu 11,4%.

Veniturile din prime vor constitui circa 63,5% în totalul veniturilor fondurilor AOAM. Transferurile de la bugetul de stat pentru asigurarea categoriilor de persoane asigurate de către Guvern se preconizează la nivel de 34%.

Măsuri noi în subproiectele de finanțare sunt majorarea salariilor lucrătorilor medicali în medie cu 10 la sută, inclusiv măririle deja operate pentru turele de noapte, finanțarea suplimentară pentru tratamentul bolnavilor oncologici şi extinderea listei medicamentelor compensate.

moldpres
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).