Marcați
Persoanele cu dizabilități din capitală vor primi un ajutor unic în valoare de 500 de lei
5.12.2019, 20:19
Persoanele cu necesități speciale din capitală, care beneficiază de alocații, vor primi un ajutor material unic în valoare de 500 lei. Anunțul a fost făcut joi, 5 decembrie, de Primăria municipiului Chișinău, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, de ajutor vor beneficia circa 2300 de persoane. Acesta va fi acordat în contextul Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități.

Susținerea financiară este acordată în scopul ameliorării situației materiale a persoanelor cu dizabilități din municipiu, care n-au beneficiat de ajutoare sociale în anul 2019.

Listele beneficiarilor au fost perfectate de către Direcțiile asistență socială din sectoare. Titularii de ajutor material își pot ridica banii la oficiile Î.S. „Poșta Moldovei”, începând cu 9 decembrie 2019.

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități este marcată la 3 decembrie. În Republica Moldova locuiesc peste 176 mii de persoane cu dizabilități, potrivit datelor oficiale.

moldpres
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).