Marcați
Vizita premierului la Șoldănești
5.12.2019, 19:51
Premierul Ion Chicu a efectuat astăzi o vizită în raionul Șoldănești. El s-a întâlnit cu angajații fabricii de panificație ”Brodețchi” și cei ai combinatului de semințe ”Forever”. De asemenea, demnitarul a avut o întâlnire cu autoritățile publice locale.

Întreprinderea de panificație ”Brodețchi” din orașul Șoldănești împlinește în 2019 25 de ani de la fondare. Zilnic, cei 80 de angajați produc aproximativ 10 tone de pâine și produse de cofetărie.Directorul fabricii, Ion Brodețchi, a declarat că cea mai mare problemă a brutăriei este deficitul de cadre calificate.

"De fapt, noi avem vacanții. Avem suficienți lucrători dar, din păcate, calitatea și pregătirea lor mai lasă de dorit. Favoarea noastră este că avem specialiștii noștri și, dacă omul poate asimila, noi îl putem pregăti", a precizat el.

A urmat vizita la fabrica de semințe ”Forever”. Întreprinderea a fost fondată în anul 2001 și are 40 de angajați. Anual, aceștia cultivă și procesează 1500 de tone de semințe de porumb. Aproape 70 la sută sunt exportate în Belarus, Rusia, Kazahstan și țările asiatice.

Ion Chicu a discutat și cu reprezentanții autorităților publice locale. Potrivit acestora, principalele probleme la Șoldănești sunt drumurile distruse, accesul insuficient la apă potabilă și la rețele de gazificare, precum și lipsa locurilor de muncă. Ion Chicu a declarat că Guvernul va depune eforturi pentru a aduce dezvoltarea în raioane.

"Unica doctrină politică a noastră - să muncim, pentru a soluționa problemele pe care le avem. Nu suntem utopiști și nu vrem să promitem marea și sarea, dar lucrurile cele mai critice și cele mai stringente sunt sigur absolut că împreună le putem rezolva. Noi vedem sau privim dezvoltarea infrastructurii ca element absolut necesar pentru a atrage investiții și a dezvolta economia. Nu alta. De aceea, asta este prioritate", a declarat Ion Chicu.

Prim-ministrul și-a încheiat vizita la Școala de muzică din orașul Șoldănești. În instituția, care a fost fondată acum 130 de ani, își desfășoară activitatea 13 profesori, care instruiesc 98 de elevi. Directoarea școlii, Sorina Ciobanu, i-a solicitat Guvernului sprijin la găsirea unui nou edificiu.

Aceasta este a patra vizită în raioane a premierului Ion Chicu, de la învestirea în funcție. El a declarat că scopul deplasărilor constă în informarea asupra problemelor direct de la cetățeni.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).