Marcați
Polițiști judecați pentru corupție
5.12.2019, 16:10
Trei polițiști de la Bălți și Ocnița au ajuns pe banca acuzaților, pentru corupere pasivă. Doi dintre ei ar fi cerut și obținut 200 de euro de la un individ care a comis un act de huliganism. În schimbul acestei sume, reprezentanții forțelor de ordine i-au promis că nu vor iniția urmărirea penală. Un alt polițist a pretins 7.500 de lei de la un muncitor care săpa fântâni în lipsa unor documente care să-i ateste specialitatea.

În primul caz, investigat de procurorii anticorupţie, sunt implicaţi doi poliţişti de la Bălţi. Aceștia au primit cei 200 de euro în data de 21 octombrie. pentru această infracțiune, ei riscă amendă în mărime de la 50.000 de lei până la 100.000 de lei și privare de dreptul de a-și desfășura activitatea în structurile MAI pe un termen de până la cinci ani. În cel de-a doilea caz penal, procurorii au constatat că șeful de post al Sectorului de Poliţie Nr. 2 Otaci al Inspectoratului de Poliţie din Ocniţa a pretins 7.500 de lei de la un săpător de fântâni din satul Călărășeuca, raionul Ocnița. Potrivit legislației, pentru această acțiune, polițistul riscă închisoare pe un termen de la trei până la șapte ani, cu amendă de la 200.000 de lei până la 300.000 de lei, dar și privarea de dreptul de a-și desfășura activitatea în structurile MAI pe un termen de la cinci până la 10 ani.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).