Marcați
Basm de Crăciun pentru copii
5.12.2019, 15:23
Atmosferă şi emoţii de sărbătoare pentru micuţi. În preajma sărbătorilor de iarnă, Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii a fost vizitat de Moş Crăciun, Alba ca Zăpada şi de ajutoarele lor. În compania personajelor magice, copiii au dansat şi au cântat, iar pentru asta au fost răsplătiți cu daruri. Sărbătoarea pentru copii a fost organizată de Fundația de binefacere ”Din suflet” a primei doamne a ţării, Galina Dodon, cu sprijinul Ambasadei Chinei la Chişinău.

Sărbătoarea a readus zâmbetele pe feţe micilor pacienți și părinților acestora. Un astfel de gest de atenție față de copiii care sunt în proces de reabilitare este foarte important, spune directorul adjunct al instituţiei medicale, Ala Siric.

"O atenție înseamnă mult, nemaivorbind de copiii care sunt defavorizați, sunt în condiții speciale. O bună parte dintre ei posibil că l-au văzut pe Moș Crăciun pentru prima dată și nu se știe dacă pentru ultima dată, anul acesta", a spus ea.

Moş Crăciun le-a adus copiilor jocuri pentru dezvoltare, dar şi cărţi colorate, cu poveşti. Micuții au primit şi dulciuri.

"Consider că este foarte important şi că ei, în primul rând, au nevoie de sărbători. Am văzut cum ochii copiilor s-au umplut de lumină, când au intrat Moş Crăciun şi Alba ca Zăpada, când au primit daruri. Pentru noi este foarte important că noi, astăzi, am reuşit şi le-am făcut o sărbătoare", a menționat Galina Dodon.

Cu sprijinul Ambasadei Chinei în țara noastră, Fundația de binefacere ”Din suflet” i-a donat centrului de reabilitare un set de computere. Cu ajutorul acestora, copiii vor putea face exerciții pentru dezvoltarea motricității fine la mâini.

În Centrul republican de Reabilitare pentru Copii sunt internați în staționar 28 de pacienți.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).