Marcați
Filat riscă să revină la pușcărie
5.12.2019, 15:18
Decizia de eliberare condiționată din detenție a fostului premier Vlad Filat a fost contestată la Curtea de Apel Chișinău. O solicitare în acest sens a fost depusă de noua conducere a Penitenciarului numărul 13. Potrivit ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, fostul director al închisorii, Andrei Saracuța, a fost demis, iar în locul lui a fost numit Tudor Morari.

Potrivit lui Fadei Nagacevschi, și Administrația Națională a Penitenciarelor a solicitat anularea deciziei Judecătoriei Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana, prin care fostul lider al PLDM a fost eliberat înainte de termen. Amintim că, ieri, președintele țării, Igor Dodon, a declarat că eliberarea din închisoare a lui Vlad Filat a fost pregătită de Guvernul condus de Maia Sandu. Șeful statului a mai menționat că există dubii privind corectitudinea acestei decizii, dar și riscul ca mai mulți deținuți, care au comis crime grave, să iasă în libertate prin aceeași procedură. Vlad Filat a fost eliberat din detenție marți, 3 decembrie, înainte de termen. El a fost condamnat în 2015 la nouă ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă. Ulterior, termenul de detenție i-a fost redus cu aproape doi ani.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).