Marcați
Va fi extins programul ”Prima casa”
4.12.2019, 19:45
Programul guvernamental ”Prima casă”, care prevede sprijin pentru tineri la procurarea locuinței, va fi extins. Inițiativa îi aparține premierului Ion Chicu şi a fost anunțată în ședinţa de astăzi a Guvernului. Din anul 2018, de când a fost lansat programul, de el au beneficiat aproape 4.000 de tineri.

Premierul Ion Chicu a anunțat că, în ultima perioadă, se observă o scădere a ritmului de implementare a proiectului şi se impune o revigorare a acestuia. De aceea, printre beneficiari vor fi incluși tinerii care au contractat credite până la lansarea proiectului.

"Să elaborăm regulamentul de acordare a subvenţiilor din bugetul de stat pentru persoanele care au angajat credite imobiliare până la lansarea acestui program "Prima Casă", dar întrunesc criteriile de eligibilitate pentru "Prima Casă". Noi avem foarte mulţi tineri care au angajat aceste credite, dar acum nu benefuiciază de subvenţii ca participanţii în programul "Prima Casa", a menționat Ion Chicu.

În prezent, băncile comerciale, care oferă credite ipotecare în cadrul Programului ”Prima casa” aplică o dobândă de șapte la sută anual. Beneficiar al programului poate fi orice cetățean cu vârsta de 18-45 de ani. Solicitantul de credit trebuie să fie angajat oficial. Plafonul pentru o locuință este de un milion de lei, iar avansul - de, cel puțin, 10 la sută din valoarea locuinței. Statul oferă o garanție în mărime de 50 la sută din soldul creditului oferit pentru o perioadă de maximum 25 de ani. Pentru bugetari şi familiile cu mulţi copii, statul acoperă până la 50 la sută din valoarea creditului contractat de la bancă.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).