Marcați
Târgul meșterilor cu dizabilități
4.12.2019, 19:32
Aproape 120 de meșteri cu dizabilități din țară și-au expus lucrările handmade în cadrul unei expoziții de vânzare. Evenimentul s-a desfășurat la Centrul republican pentru copii și tineret ”Artico”. Vizitatorii au avut posibilitatea să cumpere de la accesorii vestimentare până la cărți poștale de Crăciun. Invitații speciali ai evenimentului, organizat anual de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, au fost președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, și primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

La deschiderea târgului, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a făcut apel la solidaritate cu oamenii cu dizabilități și a promis că autoritățile vor face totul pentru a le asigura un condiții prielnice pentru a se realiza.

"Eu nu sunt la prima ediție a acestui eveniment. Vreau să vă spun chair și în casa mea am unele lucruri procurate, anterior la asemenea eveniment și de fiecare dată îți aduci aminte cât mult suflet și câtă muncă a fost depus în acele lucrări care au fost produse de aceste persoane. Noi zicem cu dezabilități dar credcă datorită acestor evenimente dizabilitățile se transformă în abilități", a spus Zinaida Greceanîi.

Meșterii care și-au expus lucrările la târg au spus că au început de la o pasiune, care a evoluat, cu anii, în meserie.

Cumpărătorii spun că oamenii cu dizabilități necesită sprijin din partea societății, deoarece au demonstrat că sunt capabili să realizeze lucrări deosebite.

Expoziția handmade este la a 11-a ediție și a fost organizată în contextul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, marcată anual în 3 decembrie.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).