Marcați
Furtună apocaliptică în Grecia
26.11.2019, 16:16
Vreme cumplită în Europa. Patru oameni au murit în Grecia, în urma furtunii care au lovit ţara, după ce weekendul trecut cinci oameni au murit în inundațiile din Franţa şi Italia. Ploile torențiale au creat adevărate puhoaie, care au luat cu ele tot ce le-a stat în cale și au pătruns în case. Autoritățile elene au emis cod roșu de furtună și îi atenționează pe turiști să se abțină de la călătorii în zilele următoare.

Un peisaj apocaliptic a rămas în urma unei furtuni puternice, care a lovit Grecia la vest de Atena. Aceeași zona a fost devastată anul trecut de incendii. În urma averselor, mașinile au fost aruncate unele peste altele. Valuri de noroi au acoperit străzile și au intrat în casele oamenilor. Șuvoaiele au luate cu ele obiecte din locuințe și le-au dus la zeci de metri depărtare.

Potrivit ”The Guardian”, cel mai afectat oraș din Grecia este Kineta, care se află la vest de Atena. Dezastrul a lăsat în urmă pagube serioase, iar urmele furtunii vor necesita mai multe zile de lucrări, pentru a înlătura consecințele. Ploile torenţiale au umflat un râu din zona aflată sub cod roşu. Zeci de pompieri au fost mobilizați pentru a evacua turiştii şi localnicii din calea puhoaielor. Mai multe autostrăzi au fost închise, iar meteorologii prognozează noi averse.

Secretariatul general de Protecţie Civilă şi Serviciul de Meteorologie din Grecia au anunţat că, începând de luni, există un risc sporit pentru fenomene şi condiţii meteo foarte intense, generate de prezenţa unui ciclon care traversează în această perioadă teritoriul elen. A fost emis şi un cod roşu de furtună, precipitaţii puternice, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).