Marcați
Iarmaroc de caritate la Cazaclia
18.11.2019, 18:16
Cu bucate tradiționale şi cu un concert festiv. Așa a fost marcată în satul Cazaclia din raionul Ceadîr-Lunga sărbătoarea găgăuză Kasîm, care semnifică sfârșitul pășunatului. Evenimentul a fost organizat de autorităţile locale, cu sprijinul deputatului socialist Ivanna Koksal. Toţi banii colectați la iarmaroc vor fi donaţi bisericii din localitate.

La sărbătoare au participat peste 1.000 de locuitori ai satului Cazaclia, dar şi din cele învecinate. Gospodinele au pregătit mâncare tradiţională găgăuză.

Antreprenoarea Zinaida Kol a adus la târg câteva tone de cereale.

"Am venit la iarmaroc, iată, remorca noastră. Oamenii vând ce au prin gospodării. Acum, este reparată biserica. Acum, acţionăm după acest principiu - tot ce colectăm îi transmitem bisericii. Chiar dacă nu vom reuşi să vindem cerealele, vom transfera valoarea acestora, pentru reparaţia bisericii", a spus Zinaida Kol.

Scopul evenimentului a fost solidarizarea sătenilor, dar și reamintirea despre importanţa muncii ţăranilor, spun organizatorii sărbătorii.

Ivanna Koksal, deputat PSRM:"Scopul fiecărei sărbători de la ţară este să facem localnicii mai uniţi. Şi noi, slavă Domnului, reuşim. Chiar şi cu vecinii, cu care trăim alături, acasă nu ne întâlnim, pe drum, dar aici ne salutăm unul pe altul şi ne bucurăm".

Localnicii spun că le-a plăcut atât ideea, cât și modul în care a fost organizată sărbătoarea.

Programul de sărbătoare s-a încheiat cu un concert susţinut de trupa găgăuză ”Diuz-Ava”, dar şi de colective de creație locale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).