Marcați
Capitala are încă trei viceprimari
18.11.2019, 15:49
Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a desemnat astăzi încă trei viceprimari. Este vorba de Angela Cutasevici, care va fi responsabilă de educație și domeniul social, Inga Ionesii, care va gestiona domeniul economic, și Ilie Ceban, responsabil de domeniul juridic. Ion Ceban a precizat că toți sunt profesioniști în domeniile lor și că acesta este principalul criteriu după care i-a selectat. Nu este de aceeași părere însă referitor la actualii funcționari și pretori, cărora le-a dat un ultimatum în privința soluționării mai multor problemele neglijate pe parcursul anilor.

Angela Cutasevici a fost secretară de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Inga Ionesii este ambasador al Republicii Moldova în Estonia, iar Ilie Ceban este jurist de profesie, a anunțat primarul general, Ion Ceban.

Candidaturile celor patru viceprimari, inclusiv a lui Victor Chironda, propusă încă săptămâna trecută, urmează a fi aprobate de consiliul municipal. În cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, primarul Capitalei le-a solicitat tuturor pretorilor să se implice activ în soluționarea problemelor semnalate de oameni. În special, Ion Ceban l-a vizat pe pretorul sectorului Buiucani.

"Când spun repet, vă rog foarte mult să nu mai repet de două ori, domnule Brânzaniuc. Avem trei construcții acolo la dumneavoastră. Eu am vorbit joi. Mâine, la Calea Ieșilor 55, domnule Brânzaniuc, eu vă aștept la ora 08:30 dimineață. Asta o să fie prima construcție sau intenție de construcție, care trebuie să o eliminăm. Și eu vă rog foarte mult să nu vorbim de două ori. Asta este ultima dată, domnule Brânzaniuc. Dacă voi vorbi de două ori, voi vorbi cu alt pretor. Sper că este clar", a spus Ion Ceban.

Pe un ton dur, Ion Ceban a discutat și cu pretorul sectorului Râșcani, Vlad Melnic, după ce nu ar fi intervenit până acum în cazul unui bar, care se află în apropierea Liceului ”Mihail Sadoveanu”.

"Aveți o săptămână să rezolvați subiectul cela cu barul. Ca și în cazul domnului Brânzaniuc, dacă nu veți rezolva, o să discutăm cu alt pretor, care va rezolva", a declarat primarul general al Capitalei.

Edilul i-a dat un termen fix pentru intervenție și pretorului sectorului Botanica, Boris Prepeliță. În urmă cu două săptămâni, în sectorul Botanica a ars o debara, iar consecințele incendiului nu au fost încă lichidate și nu a fost întreprinse măsuri pentru a preveni cazuri de acest fel.

Primarul general s-a arătat nemulțumit și de modul în care a fost salubrizat orașul și le-a cerut șefilor Regiei ”Autosalubritate” și Direcției Locativ-Comunale și Amenajare să îmbunătățească procesul.

"Dumneavoastră trebuie să vă treziți cel mai devreme. Este o solicitare personală, așa ca lucrurile să nu se mai întâmple prost. Dacă aveți nevoie de ceva suplimentar, rog să mă informați, începând cu bani și terminând cu oameni. Dar faptul că avem prea multe, astăzi, deșeuri necolectate în parcuri, în curțile blocurilor de locuit, împreună cu domnul Burdiumov, vă rog să luați acest lucru la evidență", a spus Ion Ceban.

Ion Ceban este nemulțmit și de faptul că mai mulți șefi de direcții nu au prezentat nota informativă privind indicatorii de performanță și prioritățile pentru anul viitor. Primarul general a precizat că, în următoarele trei săptămâni, urmează să-i convoace pe șefii de direcții în ședințe separate, pentru a discuta despre această problemă.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).