Marcați
Prima ședință a noului CMC
15.11.2019, 18:52
Consiliul municipal Chișinău s-a întrunit astăzi în ședința de constituire. Potrivit procedurii protocolare, Ion Ceban a primit colanul și eșarfa de primar general al Capitalei, iar aleșii locali și-au primit legitimațiile de consilieri. Ion Ceban i-a îndemnat pe toți aleșii să se concentreze doar pe problemele municipiului și să depună toate eforturile pentru soluționarea lor.

Primarul general Ion Ceban le-a spus aleșilor locali că, în cooperare, Primăria și consiliul pot transforma Chișinăul într-o veritabilă capitală europeană.

"Avem de muncit patru ani de zile împreună să ne concentrăm pe problemele locuitorilor municipiului, să facem tot posibilul ca și orașul dar și suburbiile să se schimbe spre bine într-un timp rapid. Asta ar însemna drumuri mai bune și trotuare, asta ar însemna reabilitarea fondului locativ, asta ar însemna eliminarea corupției, asta ar însemna grija față de familiile tinere dar și cele în vârstă, asta ar însemna un nou impuls pentru ca municipiul Chișinău să devină o Capitală veritabilă europeană", a declarat Ion Ceban.

Ion Ceban i-a invitat pe consilieri la o conlucrare constructivă, în beneficiul tuturor locuitorilor Capitalei.

"Să știți că fiecare locuitor al municipiului va fi cu ochii pe noi și așteaptă schimbări, oamenii așteaptă schimbări spre bine și nu este timp de pierdut. Aici sunt mii de probleme care ne unesc pe toți, pe care trebuie să le rezolvăm împreună. Eu foarte mult îmi doresc ca municipiul Chișinău să devină o fabrică mare de prestări de servicii calitative pentru oameni, așa cum, de fapt, ar trebui să fie și vă invit la conlucrare în această privință", a mai adăugat primarul general.

În cadrul ședinței au fost constituite patru fracțiuni municipale. Cea mai numeroasă, cu 22 de consilieri, este cea a Partidului Socialiștilor, urmată de fracțiunea Partidului Platforma ”DA”, cu 10 consilieri, și cea a Partidului Acțiune și Solidaritate, cu nouă consilieri. Fracțiunea Partidului Liberal este formată din trei membri. În consiliul municipal se regăsesc și doi consilieri democrați, doi ai Partidului ”Șor” și câte unul din partea Partidului Unității Naționale, Mișcării ”Forța Nouă” și Partidului Comuniștilor. Aleșii locali au mai votat componența numerică și nominală a celor cinci comisii de profil.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).